Berat naik badan

Ibu2 yg ada gdm daet control mkn.berat bdn naik tak?skrg dh 25week.sy berat bdn maintain dari first bkk bku pink l..berat baby alhamdulilah normal..

2 Balas

ibu hamil mesti kena naik jugak berat badan cuma x boleh terlalu mendadak. awal2 sy pun maintain sbb baby x besar mana lg. now baby dah membesar usia 29 weeks n sy pun ade gdm on diet control. saiz baby membesar, uri pun membesar dgn berat air ketuban lg ape sume. maintain or bertambah xpe slgi nurse n doc x ckp pape. berkurg or brtmbh byk sgt yg kena risau sikit

itulh,dr smlm ckp ok je sbp ada gdm,nanti ada apoimnt kena jmp nurse plk..hrp tkd yg serius lah..