Hb rendah 10.6 pregnant 24w

Ibu2 yang HB rendah makan ubat apa ya? Sy makan Obimin lepas tu gi checkup 24w HB 10.6 doktor bagi ubat klinik punya bila makan je sendawa rasa pelik😭 #firstbaby #firstmom

1 Balas

ubt klinik tu ubt apa ? sy sblum ni mkn iron tablet + obimin. hb cntik je.nk msuk 3 trimester hb low 10.9. sbln mcm tu kot hb low pstu tkr ubt zincofer, tp tk sesuai muntah2.pstu mntk doc tkr dpt iberet. 2 minggu hb naik 11.2. dlm 2 minggu tu sy ada mkn kcg kuda , hati ayam , kerang utk naikkn hb lg

2y ago

Sy dapat 3 ubat ni.Folic acid,Vit B dgn Iron.Yg Iron tu bila makan je rasa tak sedap lepas tu,sendawa je rasa ubat.