Bawa baby df jalan2

Ibu2 yang direct feeding mcm mana ye nak bawa anak jalan2? Sbb kalau saya bawa anak jalan2 mesti saya tkut dia tiba2 menangis nak menyusu, lagi2 kalau kita kt kedai makan makin tu la saya risau sbb banyak orang. Kalau sya nampak anak org lain mmg mereka akan bagi botol, and bagi yang df ni saya tk tau mcm mana. Ade tips tak? 😍 #firstmom

5 Balas

Macam i first of all survey nursing room kat mall yg kita nak pergi tu. Sbb ada certain tempat nursing room takde. Then sebelum kluar bagi susu , masa kat kete offer susu lagi ( depends ikut timing & berapa lama baby menyusu before that ). So when baby dah kenyang nanti duk dlm stroller relax je. So nanti dh nak shopping or makan i akan set masa sbb selalu baby i 3jam sekali nak menyusu. So pandai2 lah set timing tu.

Saya df public sahaja.. biasa mall ada kerusi2.. cari yang tersorok sikit.. sebab tak semua tempat ada nursing room.. kalau takde kerusi tersorok saya akan ke surau Sebelum ke mall saya akan make sure dia kenyang dulu.. dan jaga masa 2jam untuk bg dia susu.. insyaAllah tak nangis 😄

11mo ago

Baik. Terima kasih ibu ☺️

macam saya sebelum keluar saya bagi susu, dalam kereta pon bagi jugak. so bila dah sampai destinasi baby biasanya okay dah sebab dah kenyang. tapi macam baby saya nk keluar tak boleh lama2 limit sejam setengah je😅😅 kalau terpaksa bagi susu jugak saya guna nursing cover je.

11mo ago

Hihi. Mcm tu la cara saya. Terima kasih ye ibu ❤️

Kalau pergi mall, saya akan survey dulu baby room mall tu kat mana. Lepas tu saya standby nursing cover jugak. Kadang tu tak sempat, saya pakai je nursing cover. Lepas tu, kena tahu jadual susu baby bila. Itu sahaja😊

11mo ago

❤️❤️

Mcm ank sy dah 5 bln. Menyusu 2 jam sekali. Sblum smpai sy akn susukan bg dia knyang. Pastu dia ok je lah. Tak merengek nk susu dah