bibir bayi

hi ibu2.. sy nak tanya normal ke naik putih2 kt bibir tu .. sy risau tgok semalam sikit je ..harini naik banyak.. ada effect apa2 tak dkt mulut baby? ada ibu2 yg boleh bagitahu sy😥 #First_time_mom #2bulan8hari

bibir bayi
11 Balas

macam kulat susu ni. nurse kkia pesan setiap kali baby mandi, ambil kain lembap then balut kat jari utk cuci bibir & dalam mulut baby. lap2 mcm tu je

Lps susu lap dgn sapu tngan yg lmbut..tp sblom tu basahkn dgn air msk,perah kain..bru lap...tkt nti putih2 tu mkin tbal..pyh...

Maaf sis, tak pasti. Kalau try lap dengan lampin bersih yg di lembabkan hilang tak sis? Klau hilang, mungkin kesan susu.

sama mcm anak sy..kulat susu p klinik doctr bg ubat titik dlm 2 hari da hilang

Bahaya ni. Boleh sebab kan baby cirit birit dan muntah.

Ibu elak kan makanan yg panas klau anak lagi nyusu ibu

lap mulut bby pkai kain bersih..bekas susu tu

Mcm kulat susu tu sis.

Kena selalu lap

Kulat susu,