Risau sebab spotting

Hi ibu2 sy excited bila tahu pregnant 5w lebih tp bila tiba tiba ada spotting minggu ke 5 sampai skrg jd down dan takut. Ada ke mcm sy 😣#pleasehelp

6 Balas

Saya start dengan bleeding waktu 3w. Keluar macam darah period. Salah satu sebab maybe ada bersama suami. dan lepas tu spotting warna coklat pekat sometimes cair. 2 minggu lebih juga spotting tu. Walaupun awal lg kandungan, Saya pegi cek kat doktor sebab risau spotting & bleeding tu ada faktor lain ke. Buat scan atas, TVS and speculum examination. Alhamdulillah takde masalah lain-lain mcm cyst/polyps etc. Kandungan mmg tak nampak la sebab awal sangat. Tapi nampak rahim dah menebal. Then Doktor set appt lagi 2 minggu. Sekarang 5 hari dah spotting takde. Cuma ada discharge biasa je.

saya dari 6w..skrg 7w masih kluar lagi..perut xda sakit ke apa ..saya ni kira bleeding..sbb bukan setitik dua...tapinya xpenuh pad...dah 2kali gi jumpa doc .doc cuma suruh tunggu lagi 2w...hati ni rasa xsedap ..semoga baikk2 jala

Bahaya sis kalau hari2 spotting tu. Dah prnah scan ke? Dah nmpak kantung? Risau risiko gugur or hamil luar rahim je. Baik g check klinik

Tak kira spotting ke, bleeding ke, hanya selepas scan dan kantung masih ada tu lah selamat. Jadi, mcm manapun kena cari doc balik2...

1y ago

lain org lain rezeki. ada yg sama bleed tapi anak membesar tanpa apa2. ada yang tak bernasib baik...

Masa sy bleeding tu sy pergi je hospital check jantung baby cecepat, ada risk utk gugur. Tapi alhamdulillah selamat.

Saya pun ada spotting minggu 6, jumpa doctor nanti ada ubat untuk kuatkan rahim