Baju Raya Ibu Pregnant 8bulan

Hi ibu2 semua, nk tanya yg tgh preggy especially raya ni 8months, kt mana ya ibu2 cari baju raya.. Sy penat dh cari, mesti sangkut kat perut 🤭

15 Balas

Sama la saya, nanti raya 8 bulan, walaupun kwn2 kata skrg 7 bulan pun tak nmpak perut sngt, sbb sya jenis chubby, tapi hri tu adik ipar khwin seblum puasa, try pakai baju cotton, kain kat pinggang rasa ketat, lps tu mengah betul mcm tersngkut. Last2 raya ni suami kata beli abaya ja la, senang, tak heran nk sngkat perut ke apa. hehe. sarung je, selesa nk gerak ke snaa ke sini. Lagi pun skrg cepat rimas kalau panas2, tak selesa mula la rasa mcm nk bebai. hehe nak selmat abaya, jubah sebagainyaa. hehe,

kalo sy, prepare 2 pasang terus baju incase salah satu xmuat tang perut. Satu baju jenis dress one piece & satu lg baju kebarung hasnuri saiz M..yg dress tu sy alter tambah lace part bahagian kaki sebab sah2 jd senteng sebab perut semakin membesar. Yg kebarung tu, part pinggang dia jenis getah jd senang adjust la..pakai atas pusat atau bawah perut..minta dua² baju nie muat la..

Saya ni xtau le dah bape banyak baju suami belikan..asek le x muat tang perut padahal baru 7 bln..haha..ritu tgk² dalam tik tok berkenan le baju ni..jenis ala² kaftan, kain lak pario..so beli le..nasib baik muat..saya x berapa suka pakai abaya ke ape tu ygbcari baju gitu..

Saya kurung beli calaqisya, walaupun S muat dan paling selesa kain dan baju. Sebab saya mmg perut kecik so boleh lg pakai and ada space lagi. Jubah saya beli leeyanarahman. Sebab sy petite dan kecik, dua brand ni je xperlu alter kepanjangan. Mostly jubah panjang2.

beli je jubah/abaya/kaftan 'selamat' sikit nk sarung. baju raya (jenis top,skirt) mmg konfem x muat.. cuba survey kt Aeon (bhgn plus size/maternity) design lawa harga boleh consider la..

Saya beli peplum jenama qaamnie tu. Tak tahu lah muat ke tak masa raya 🫠 try mcm sempit kt punggung dgn perut je 🤣

saya beli abaya je sis.. raya ni perut 8bulan da . xnak fikir teruk2 nk cari baju.. abaya puas hati..selesa

sy beli dress kay zanzea. tp ambik yg jenis flowy. so far x lekat, cantek je he

Belikat shoppe summerglitz mcmtu nama kedai tu. Bajunya ok. Sy pun beli situ.

saya beli jubah jee. nak dekat bersalin dah ni pakai jubah tak senak perut

1y ago

Saiz ape ye, sbb sy try yg saiz besar pn still mcm lekat kt perut