susu badan

Hi ibu2.. saya nk tanya. susu badan ibu akan effect dkt baby ke kalau ibu kurang minum air, contoh mcm kulit muka naik ruam, kulit kepala kering. tolong saya, saya dh stress sbb selalu dipersalahkan. minum air kurang effect baby kulit kering?? skrng susu badan saya drop sbb saya stress

3 Balas

tak juga tapi sebaiknya untuk si ibu.. kena bykkan minum air masak dan kerapkan penyusuan, susu badan akan maintain. part ruam tu, maybe tempat sis tu panas atau ruam susu..lepas myusu anak, kena bersihkan muka/leher anak. risau terkena susu badan. kulit kepala anak kering sebab ada kerak2 ke? letak baby oil sikit. saya buat cm tu sebelum ni.

Tkde pun. Tu faktor lain tu. Ruam tu selalunya sbb panas. Lgpun knp puan kurang minum air ya? Jgn sekat2 air. Minum 2-3 liter sehari. Kalau kurang minum air sedikit sebanyak mmg susu akan drop

Kadang klu kita mkn bnda y bersifat panas mcm halia dan lada hitam pun effect juga pada baby naik ruam tp bkn semua baby sama sensitif