belum buka buku pink

hi ibu² .. saya nak tanya tak pe ke kndungan saya dh 12 mggu tp saya tknak pergi buka buku lg ..sbab susah dgn knaikan lg ,ank umr 1thun lg dan saya tgh alahan teruk lg ni mnyebabkan sya mlas lg nak ulang alik ke klinik ..sya brhajat usia kandungan 20 mggu keatas bru nak buat tmjnji buat buku ..mcam mane ya ibu²?#seriusnanya

10 Balas

biasanya 13w n above akan noted late booker kat buku pink nanti..klu sblm ni ada sejarah x elok pada kandungan n diri sendiri dr segi kesihatan sebaiknye buatlah segera..Umur juga mmpengaruhi, klu sudah berusia 30+ takut lewat kesan masalah.. tapi tulah..saya faham masalah pn..smoga dipermudah

1y ago

atau mungkin blh ke klinik swasta dlu utk check diri n kandungan..utk yakinkan kedua2nya take de masalah..kot la payah nk berlama2 di klinik gov