berbengkung selepas bersalin czer

hi ibu² saya nak tanya ..setelah bersalin czer hari ke berapa boleh berbengkung ya ..hari ke 20 sya dah try tp tkot2 gtu ..kot ada ibu2 yg brpngalaman dan ada tau tempoh pntang dan bleh berbengkung

1 Balas

Bila luka awak dah kering dan betul betul sembuh baru boleh pakai.

8mo ago

Ikut keselesaan awak. Saya bersalin normal, tak pakai bengkung. Ada baca pengalaman mommies dalam TAP ni. Mostly pakai bengkung bila luka luar tu dah betul2 kering.