Berbengkung selepas ceasar

Boleh ke berbengkung selepas bersalin caesar? Sekarang kan ada bengkung moden tu...bila ye waktu yang sesuai nak pakai?

2 Balas

Boleh.. Saya dah dua kali czer. Kalau di suasta dia ada jual bengkong utk org czer.. Memudah kan utk bagun dan bergerak.. Ada setengah org dia takut, saya pakai lebih selesa nak bagun.. Dan perut cepat kempis..

Seeloknye tunggu bekas caesar pulih baru pakai bengkung sis😊

5y ago

Saya tak tunggu terus pakai masa dekat wad, doc suruh pakai supaya senang nak bagun dan berjalan..