Pregnant 38w 6d baby first

Ibu2 saya nak tanya, mcm mana rasa sakit contraction? Boleh share pengalaman tak? Saya dari semalam rasa perut mengeras dan rasa panas panas sekitar perut tu. Perut rasa menegang je. Tapi baby ada gerak2 pusing sana sini. Lepas tu tadi ada cecair putih keluar (mcm putih telur, ada kuning sikit). Bawah tu saya rasa sakit sikit2 dan rasa mcm nak terkencing. Kencing pun kadang tak puas. Tanda2 nak bersalin ke tu? #bantusaya #sayabuntu

1 Balas

Boleh get ready dah tu. Biasanya kalau real contraction awk akan sakit pinggang + perut mengeras setiap 5 minit. Nanti try kira dalam contraction timer bila rasa perut mengeras, dalam apps ni pun ada rasanya. Kalau masih tak konsisten, tu kira braxton hicks 😁

10mo ago

Awak dah berapa weeks? Mengeras dari atas sampai bawah. Saya kalau tak bersalin jgk, 23/11 ni kena serah diri dah. Doakan saya bersalin normal ya