Luka koyakkan

Hi ibu2 . Saya harini hari ke 15. Tadi misi ada cek bawah.. dia bagitau jahitan masih fresh dan sikit rengang.. dan seblum ni bawah tak sakit dah . Harini tiba2 berasa sakit pulak. Nyilu2 . Ada tips tak ibu2 utk baik kn luka? #harapmembantu #seriusnanya

3 Balas

Pakai dermacyn wound care, beli yg air utk cuci Luka Dan gel utk rapatkan jahitan, biar cepat kering..doktor yg suggest, satu lagi jgn lasak2, takut makin banyak jahitan terbuka..makan orange setiap hari nak bagi cepat baik

2y ago

Beli di farmasi je

saya basuh guna air rebusan asam keping+garam..