Rezeki bersalin setiap orang berbeza

Hi ibu2. Saja nak remind semua termasuk diri saya sendiri, walaupun awak mudah bersalin atau complicated byk ujian dan cabaran, tetaplah berlapang dada dan bergembira dgn takdir yg telah ditentukan ya. Anda semua ibu yg hebat! Masing2 ada struggle nya yg tersendiri. Czer sakit lain, induce sakit lain. Blm masuk ibu yg ada mcm2 alahan. Tapi, kalau ibu2 jenis yg bersalin susah, cakaplah pada diri, "Ya Allah, semoga sakit lelah struggle ku berjuang melahirkan zuriat ini digantikan dgn anak soleh solehah penyejuk hati lagi menyenangkan". Kekal semangat ya ibu2 ☺️ Saya menanti hari 18hb induce ubat (genap 34minggu). Anak sulung induce drip dan ending dgn czer sbb fetal distress. Gamble cuba nasib nak normal this time moga berjaya. Doakan saya ya! ❤️ P/s : saya org yg kes pecah ketuban 31 minggu dlm posting lepas

2 Balas

18/11 Pukul berapa induce mummy All the best and nanti update lepas deliver ya👌👌👍👍👍👍

10mo ago

Hi mummy, dah deliver ke? Take care and you are in my prayers. Hope all goes well with you❤️

sis knp kne bersalin 34 week?

10mo ago

pecah ketuban masa 31w tanpa contraction. Baby terlalu prem so doktor plan hold sampai 34. Esok genap 34w terus paksa bersalin sbb risiko jangkitan kuman. Saya positive GBS. 34w just nice paru2 baby dh kuat walaupun still prem ☺️