PUASA OH PUASA

Hi ibu2. Puasa nak dekat. Saya 34week rasa nak cuba untuk puasa kalau tak puasa nnti budak2 opis dok mengata. Manja katanya huhu . Ibu2 yang ada pengalaman puasa 30week ke atas ok tak? Sahur ibu2 makan apa untuk kekal kenyang dan bertenaga ye? #ingintahu

13 Balas

Knp nk mengata eh? Boleh pulak 😂 lagi penting diorang mengata atau awak lebih risaukan diri & anak dlm kandungan? Sy x puasa pun, family, in-law kata x perlu. Sy pun risau la baby kt dlm + alahan so mmg kena mkn for energy.

Kenapa sis dgr cakap org...bkn masalah manja ke apa... Kesihatan ibu dan bayi.. Lebih baik jg elok2 bkn senang nk menempuh.. Take a good care of yourself sis

blh kalau nk puasa tapi kalau awak tak larat atau rasa pening buka jeee takyah dgr ckp org lantak dorang lh nk ckp apa janji baby dlm kandungan tuuuu