Pil perancang

Ibu2 pil perancang mana yang sesuai untuk ibu yang menyusukan anak??#ingintahu

1 Balas

apa² pil yang single hormon (POP - Progestrone only pill) macam noriday, cerazette atau norgeston . tak effect susu badan . boleh bincang dengan doktor dulu sebelum ambil. 😊

3y ago

regulon bukan pil single hormon, if anak bawah 6 bulan tak sesuai consume sebab susu akan drop, if baby atas 6 bulan depend pada individu. saya makan regulon masa anak 6 bulan ke atas , ganggu susu badan , tukar pil lain baru okay. then pil single hormon ni tak efektif bila anak dah 6 bulan ke atas. sebaiknya sebelum consume apa² perancang bincang dengan doktor dulu. 😊