Rahim luka semasa hamil

Ibu² pernah alami tak luka pada rahim ketika hamil jika berjalan bnyak atau selepas bersama suami mesti akan keluar darah warna coklat doktor cakap rahim luka .. adakah ia boleh penyebab bersalin awal? Now saya 26w #ingintahu #bantusharing

4 Balas

sama macam saya..rahim luka..doktor bgtau asal dya xkluar mcm darah haid its okay..cuma klau leh mcm kita rahim cpt luka nie sis kurangkan dulu bersama..and klau sis tgk coklat tue bnyk dri biasa terus pergi hospital yer..insyaAllah..rahim luka bukan penyebab bersalin awal..doktor pun ckp dgn saya yg rahim luka nie normal utk ibu2 mengandung

1y ago

dlm dua ari ja sis..klau sis rasa rasa ragu2 dgn spotting sis terus ja gi hospital yer..sbb lain org lain masalah dia..

2hari lepas sy bleeding ,terus pegi hospital .check doc kata pangkal rahim luka .. sebab kan baby sy terlalu aktif n kepala bby bgesel dekat pangkal rahim .. doc nasihatkan buat masa ni kurangkan berjalan & stop dulu bersama suami sminggu ni . insyallah tak ada apa² fikir yang baik² .

kLau lepas bersama keluar darah boleh pg check up. sye dlu masa 1trimester, lps bersama ade spotted coklat around 2w, lepas tu gugur. bile jumpe doctor dh terlambat. jadi doktor xdpt nk selamat kan

smoga dipermudahkan utk sis yer..klau rasa was2 terus ja pi hospital untuk kepastian..❤️