Nafas baby

Hi ibu2. Nk tanya bby sy 2 bulan 17 hari. Nafas bby bunyi grokk grokk tu sbb hingus n kahak ke? Bahaya ke klu lama2 masih mcm tu? Sy dah cuba guna sterimar n sedut tu. Tp msih ada je lagi. Perlu bawa g klinik ke untuk buang? #bantujawab #ingintahu

2 Balas

Sterimar & sedut tu sesuai utk hingus yg cair mcm runny. Klu sis syak dia selesema, g je klinik. Klinik bgi ubat titis air garam. Titis je dlm hidung baby tu xyah sedut, nti clear juga. Cuma ambil masa la, ada yg cpt, ada yg 2minggu bru ok. Paling pn klu doctor rasa byk sgt hingus kering dlm tu, doctor bgi neb saline, wap air tu.

3w ago

Klu risau jumpa doctor biar doctor check je. Tp klu xde yg merisaukn pantau je dlu

ank saya prnh jadi umur 2 bulan.. p klinik neb x jadi apa jgk..tgk nafas laju .. dada berombak..last p klinik kerajaan doc refer ke hospital sbb ada jangkitan kuman kat paru2..