First time mom

Hi ibu2, nak tanya sy pregnant 7 bulan skrg. Normal ke takde lagi tanda2 keluar susu apa. Sy jadi overthinking sbb selalu baca fb, ada yg dh start keluar walau sikit. Sy ni tkde apa tanda pun keluar susu. Tetiba jadi terfikir, eh ke aku ni tkde susu 😭 #firstmom #helpme #29weekspregnancy #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

Sy pn tak keluar. Tp ada try breast pump msa lepas beli tu. Saja curious nak tau mcm mna function. Msa tu keluar je. Kurangkan baca kat group social media. Better have a good reading through certified source. Sy takde sgt baca kt group fb. Baca2 gitu je. Tapi double confirm dkt platform yg certified

xsemua.. sy 29w pn xda klr susu, cuma susu jd padat laa .. wktu mula2 sy pregnant dlu, msa sy 16w dh klr susu sikit 😅.. bila dh brsalin, barulah mencurah2 susu tu sakit smpai kena pump

Saya 30 weeks pun takde susu. Breast pun rasa biasa je mcm selalu, tak sakit tak bengkak. Mula2 risau jugak, lama2 fikir malas nak risau, kalau takde rezki Susu bagi jela Susu formula.

xsemua keluar susu time pregnant.. kdg2 lpas brsalin bru kluar.. sy masa pregnant 9week dh kluar sikt.. akak sy lepas brsalin bru kluar.. kami same² over supply.. so jgn rsau

Saya 29w juga mmg takde kluar susu lagi pun.. Cuma perasan breast mcm padat berat and sakit kalau tekan2.. Tepi breast pun ade nmpak stretch mark skit.

Yg penting ilmu penyusuan kena ada