Size bayi kecil dari minggu

Hi ibu2, nak tanya pendapat. Saya baru scan bayi di kk, sepatutnya sekarang saya 20w tapi size baby 19w. Normal ke? Apa ya perlu buat nak samakan size baby ikut minggu sepatutnya

8 Balas

kalau risau, boleh buat detail scan..harga 100lebih jgk rasanya...detail scan boleh buat smpai usia kandungan 26w.. tp klu boleh, doa je byk²..Allah saja boleh tolong...saya sllu amal doa: Ya Allah, pelihara ankku selama dia berada dlm kandunganku...keluarkan dia dalam keadaan baik apabila tiba masanya dengan izinMu, perelokkan rupa paras anakku, lancarkan lisan anakku supaya dia boleh membaca al quran dan hadis serta mengamalkannya, jika dia sakit, sembuhkan ya Allah...sungguh Engkau maha sempurna dan maha menyembuh..

rasanya kalau +-1 minggu tak ada masalah.. pengalaman saya mengandung 2kali..2kali juga kene junpa pakar sbb perut kecil..dr pakar akan buat details scan.. tp kesudahan dr pakar ckp mak kecik tak kn anak besar kn.. jadi tak perlu risau.. insyaallah okay.. yang penting doa.. moga2 anak puan sihat sempurna

sy 1st scan pun mcm tu jg hari tu then doc sruh review balik dlm 2weeks size dh normal tp klu sis risau sis mkn mkanan yg high protein stiap pagi sis boleh mkn tlur rebus atau anything yg high protein and rajin minum susu 2x shari

sama macam saya baru2 ni. kalau ikutkan 20week tapi bila scan 19week. doc kata dalam seminggu je beza masih takde masalah n teruskan je makan makanan yg sihat2

Dokter cakap apa ye? Selalu lepas scan dokter akan komen. Saya haritu 20w2d, tapi scan 19w5d. Rasanya normal kalau +/- 1w

1y ago

betul awak..mmg normal

saya 18 week bila scan 20 week 3hari, tapi doctor cakap baby sihat je

Sis cukup mkn jgk ke? Sbb kdg2 dri pmkanan mmpgruhi tumbesaran baby..

doktor kat kk ada cakap apa apa ke?