Buasir masa pregnant

Hi ibu² , nak tanya disini ada tak ibu² yang trkena buasir masa pregnant? Saya trkena buasir luar...sakit sangat klau nak duduk , brjlan..ada tips tak utk kecutkn buasir?

2 Balas

Sy kena buasir luaran sebelum preggy.. Duduk saket, bareng saket.. Serba x kena.. Duduk pown kena pakai bantal nipis, ada jual kat diy.. Pergi klinik, doc nak tgok x boleh sbb tgah saket n bengkak.. Doc tanya ada amek gambar, sy jawab xde.. Yelah malu lah kan nak amek gambar private part.. Doc bagi ubat sapu and makan (hemorhhoids + pelembut najis).. Tp preggy rasanya doc x bagi ubat makan.. Apa² sis kena jumpa doc dulu yaa.. ☺️☺️

9mo ago

saya ada beli cream di pharmacy tp mcm x jln pula...pilex(himalaya)...lepas sis bg ubat sapu and mkn tu cepat ke dia kecut?

apa2 refer doktor