Flow susu slow

Hi ibu2. Nak tanya, ank sy 2 bulan minum susu botol (puting pupici slim neck nb). Sbnrnya utk nb ni better flow slow kan menyusu drpd cepat hbis minum susu? Ke mcm mna? Sbb nya mak mertua sy ni bru dtg melawat bby kat rumah pastu dia tolong susukan bby. duk ckp kesian bby hisap beria tp dpt susu sikit. Bila bby mcm gelisah dia ckp bby mrh xkenyang mcm2 la. Duk ulang benda sama “kesian”. Bby xkenyang. Hisap lama la.. pastu ckp biasa bby hisap susu biasa kluar buih2 lpas hisap tp yg ni xde.” Sy bg sebelum ni ok je. Xtau nk jawab apa kat mak mertua. Sy just ckp puting nb mmg mcm tu lubang kecik dia hisap bru kluar susu. Ke mmg nk kne bg flow laju sikit? #bantujawab #ingintahu

3 Balas

Teat NB mmg slow flow pun. Boleh kalau nk try error upgrade teat yg next level tp risau tersedak je. Anak saya 9m baru tukar flow laju

4w ago

zmn mak2 kita mostly bf...xramai yg formula feed/ebm...and klu pkai botol pun puting dia universal..cth brand doctor baby.

tak apa awk dh explain kira ok tu. mmg teat nb slow flow nk elak tersedak. dan nk latih bby utk rhythm menelan

flow yg sedut baru keluar, terbalikkan botol langsung tk menitik