Due date bulan puasa tahun depan time pantang boleh ke berpuasa?

Ibu2 mommy2, pernah ke alami situasi tengah berpantang dah tu di bulan Ramadhan ikut puasa juga? Tapi saya rasa2 tak boleh kan sebab badan kita tengah lemah tetiba sibuk nak berpuasa... Hmm sedih terpaksa cuti puasa sebulan 🥲

9 Balas

lepas bersalin akan keluar drh nifas. x boleh puasa dik. darah nifas ni x tentu jangka masa kdg2 lama. inshaAllah nant boleh qada puasa ramadhan tu nanti. inshaAllah .😊

tgh pantang kn mmg keluar darah nifas. dh terang2 xboleh puasa. nk puasa kena bersih sebersih2nya. lps habis nifas ganti semula puasa tu.

12mo ago

xpe awk. sama2 beringat juga 😊

Kalau dah bersalin ada darah nifas awak memang tak boleh berpuasa ya 😅 Kalau pregnant boleh puasa selagi gerakan baby ok.

Awak jangan buat saya takut 😂 due date saya bulan puasa tau , karang saya ingat kena puasa juga 😂😂

12mo ago

Me too hi🥲

Sama la. Due brpa hari lg puasa. brpantang di bulan ramadhan ler kita 🤭 takpe la nnti ganti je puasa

Confuse sy, sbb nnti akn deliver bulan puasa jgk 😂. Mmg darah nifas keluar takleh puasa

sama2 la kita ganti puasa tahun depan...huhu...due seminggu sebelum puasa

hi momy geng pantang ramadhan tahun dpn 🥲

12mo ago

hi too momy ☺️

me tgh² ramadhan..kurang sikit kena ganti😅