Gatal ???

Hi ibu2 mengandung , sy nk tanya sy banyak bintik2 jadi mcm ni dekat peha , belakang bdn , perut , tengkuk , adakah ini satu alahan dri mengandung? sbb sebelum ni takde . kalau garu jadi besar mcm membengkak . #17m4hari

Gatal ???
8 Balas

Yea puan ini alahan pregnant yang puan alami ..jika berlarutan minta nasihat dari doktor berdekatan ..seeloknya gambar ni dipadam yea sebab dalam apps ni bukan semua perempuan. lelaki pun ramai dalam apps ni tau...langkah jaga2 .. Maaf mencelah assalamualaikum . Oh yea boleh perhatikan dari segi makanan apa yang puan ambil dan boleh jadi gatal2 dan elakkan makanan tersebut..

4y ago

Selagi tiada tanda2 yang buat awak rasa tak selamat itu normal puan..sesetengah ibu hamil hanya mengalami alahan cuma sekejap saja bahkan ada yang hanya 3 hingga 5hari dah selepas tu bebas alahan..tapi perlu monitor kalau ada turun darah atau apa..jika ada darah keluar puan segera ke hospital

salam sis, sis ada bela kucing ke? kalau ada, indoor ke outdoor? kalau outdoor, jangan bawak masuk bilik ye. takut hama/kutu gigit badan kita. bahaya. kalau xde, macam org lain cakap. mungkin ini alahan 🙂

alahan ni sis . sy pun tgh alami skg first rasa gatal makin garu mkin keluar bintik2 merah , sstengah org akn ada alahan mcm ni ,letak ubat pun x jalan bertahan je lah dgn rasa gatal

alahan mengandung tu. tapi jaga jugak bab makan, makanan masa mengandung ni pon boleh menyebabkan gatal² pd certain org

Samalah .saya pun ada tumbuh biji2 macam tu sekarang ni dari nak masuk minggu 13 kalau tak silap.sekarang saya dah 15 minggu.

same mcm sy , kdg2 xsuke tngk bab bnyk sngt bintik2 kt badan .. 😔😔

alahan.. seksi nya pic cover ckit.

Normal . sy kt perut