kuping kepala baby

Ibu2 mcm Mana nak hilangkan dia...kut2 la tahu....

kuping kepala baby
16 Balas

Ni mcm daki kat kepala ..ada org pangil kerak kepala biasa bby baru lahir akan ada..letakkan baby oil biar sekejap nti dia jadi kembang lepas tu amik sikat nipis buangkan..buat pelan2..sbb ubun2 baby tu masih lembut

2y ago

Nak buat time sebelum atau selepas mandi ye?

Pernah jd pd baby sy, kulit kepala kering dan berkuping. Sy stop pakai syampu selama seminggu dan kmudian tukar kpd syampu rambut sebamed dan ikhtiar juga letakkan baby oil. Alhamdulillah elok. 😊

Gunakan olive oil...bila kuping tue dah mula kembang lagi mudah gunakan sikat bergigi jarang khas utk bby...Dan sikat utk kasi kuping tue luruh

mama sy ajar letak bby oil, pastu nanti sikat pakai berus gigi..berus lembut2 je secara membulat..tp guna berus gigi yg x guna lg la.hehe

Saya dah try buat mmg keluaq puas hati.. baby saya pun x nanggis siap gelak suka...terima kasih banyak dapat tips dari asean parent

Guna baby oil atau myk zaitun..gosok perlahan2..sampai keluar kuping tu..sikat..dan boleh basuh rambut tu..insyaallah nanti hilang

Kalau mcm tu da teruk da..jalan paling selamat kena botak kan kepala bby..baru boleh letak minyak masak..pengalaman saya la..

Guna baby oil then bila dh kembang sis guna sikat yg lembut .. sy baru je buat utk anak sy 3hari lps .. buat slow2 je

kalau baby saya haritu saya kerap bagi susu lepas tu sentiasa urut2 lama sikit pada kepala dengan cetaphill.

Saya sapu minyak zaitun.. Lepas tu saya akan sikat lembut kepala anak.. Alhamdulillah dah hilang..