normal ke 5w5d sakit perut

hi ibu2. harini kandungan sy da masuk 5w5d kalau ikotkan tarikh period sy. sy nk tny normal ke kalau kandungan usia ni sakit perut mcm senggugut tp tklama . kejap2, sakit pinggang pun kejap2 .perut asyik lapar. belakang pun asyik sakit tp tksgt. perlu ke sy ke KK utk double check ngn doc? n sy belum makan asid folic lg . #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

3 Balas

kalau saya tkde sakit prut cuma sakit pinggang sekejap2 je, seeloknya g la check kat KK, mnta sekali ubat folic acid tu, penting utk pembentukan janin di awal kandungan, semoga kandungan awak sihat.

3y ago

mmg igt nkg KK tp call KK kata nya suruh tgu dlu . sbb kandungan baru lg . harap2 okela . td doc pesan sruh beli dlu asid folic mana mana .

Normal tu. Mmg akan terasa sakit kejap kejap. Kalau sakit tu takde datang sekali dgn bleeding ke apa mmg biasa je. Cuma kalau rasa terlalu teruk sampai takleh bangun terus check dgn dr

3y ago

alhamdulillah tkde bleeding stkt ni . kejap je rasa sakit tu , pastu hilang pastu dtg balik kejap2. insyaallah harap2 smua oke . tenkiu sis

normal