Tak cek opk dulu tapi boleh pregnant

Hi ibu² dan bakal ibu. Saya nak tanya ada tak yang di sini pernah tak cek opk dulu sebelum bersama suami tetapi mengandung? atau ada tak yang di sini period irregular dan bersama dengan suami ketika waktu tidak subur tapi tetap pregnant? #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp

7 Balas

Sy dlu pakai tau . Sebb konon nya nak ttc . Tapi bila kita asik buat opk je . Kita stres cari waktu subur kita . Bila nak prgnnt tak bleh stres . 2bulan juga sy ber opk . Last2 sy buang semua . Sy jaga kesihatan elak kan stres . Enjoy je dgn suami . Alhmdulilah lekat dah tanpa opk . Yg penting jgn stres

Sy. pernah guna OPK tapi tak pernah double line pun. so lama2 dah malas nk guna. lagi2 irregular period, lagi malas nak cek. so kita redha jelah. ada rezeki, mengandung. takde rezeki, sambung honeymoon dgn suami. alhamdulillah sekarang dah masuk 34w dah

sy sbelum ni tiap bulan buat opk xlekat2..ttc 1y+, tapi bila sy dah malas nak opk,bd je mcm biasa n tgok ada ew tu.kalau ada rezeki ada la..tau2 melekat pegnen..tp da gugur. skrg nak usaha balik trpaksa opk semula..risau cycle da lari lepas gugur ni

Sy first pregnant period irregular dr sblm kahwin..tak tau pun bila waktu subur ttp bersama sbb belum ada ilmu pasal opk..terkejut juga dapat double line sbb ingat period irregular susah pregnant..pregnant yg kedua baru try guna opk😂

Terpulang nk pkai opk ke x.. Download app period pn dh dpt tahun hari subur, kira 14 hari dari blkg.. 😊

saya xpernah pakai opk pun

Tak pernah pakai.