Breast pump

Ibu2 boleh suggest tak breast pump mana the best? #surveying #1stbaby

1 Balas

first, kena tgk budget berapa. byk dah breast pump yg ada kt pasaran. kalau boleh, beli yg puas hati, berkualiti, boleh guna lama, kalau rasa taknak guna laku mahal lagi dkt kedai preloved barang baby (instagram banyak) second, tgk kesesuaian/aim ibu. ibu yg suri rumah ok je nak pakai pam besar mana. yg bekerja beli yg kecik/rechargable. biasa pam besar ni hospital grade pump, makna suction power dia sgt efisien. yg kecik2 sesuai utk ibu yg bekerja/travel. cari yg boleh double pump, makna boleh pam dua2 side sekaligus. nanti beli juga handsfree cup, makna boleh sambung breast pump tu pada cup yg boleh letak dlm bra, takda la menjojol sgt sesuai utk buat kerja rumah/handsfree. byk pump kt pasarang sekarang. yg mahal madela, elvie, willow. semua ada advantage masing2. tapi beribu2 tu. yg bagus tapi ekonomi sy guna spectra 9+. suction bagus.boleh tgk kt shopee. jgn terpengaruh beli yg percuma beg la botol simpan ape la aie batu la. smpai 600 harga. cukup beli one set yg ada pam, tubing, botol, flange, valve, etc. around 250-350 boleh dpt. sebelum beli, make sure tahu ukuran size nipple. sbb saiz corong ada byk kt pasaran. corong terlalu kcik buat pam jd sakir, terlalu besar jadi tak efisien.

3y ago

biasa dh pregnant lepas bersalin x brubah dh