Kuning bayi

Ibu2 boleh share x mcm mne nk ilangkan baby kuning? Ank sy kuning dah 2 minggu dah.. #firstbaby #pleasehelp

22 Balas

🛍️ bagi mndi dengan teh wangi serbuk cepat sia..ak sya dlu tinggi sgt kuning smpai kat NICU 2minggu ...Tak pakai pmpers langsung ..hati sya Tuhan sja tahu msa tu 😭

Sis kerapkan bg baby menyusu.. Masa baby tgh kuning sis elakkan dr mkn halia, lada hitam dan brg2 herba semua tu.. Sebab semua tu akn tingkatkn kuning baby

kerapkn minum susu bdan/fm kejutkn 1-2jm tak blh lbh dr 2jm..jgn bg bby mnum apa2 ye sis slain susu bdn/formula..cz sy dpt petua dr dokter camtu..

3y ago

👍👍👍👍👍👍👍

Daun peria kak keringkan bila dah kering@jemur tu masakla bagi air mendidih sepenuhnya then bagi ank Mandi . In sha allah bekesan

alhamdulillah ank sy da turun kuningnye.. 3mngu jg laa.. alhamdulillah dipermudahkan urusan, semoga baby sntiasa sht2

buka tingkap bagi kena matahari sikit pastu benda apa yang warna kuning x boleh dekat Gan baby

mandikan dngan sangkuang cina.. ibu boleh makan jg sangkuang cina.. makan 2 biji..

Mndi kn ngn rebusan air daun inai pn blh kurg kn kuning..

kerap susukan anak, tiap dua jam kejutkan gitu

anak sy 4 mingu baru hlg kuning