Baby kerap jeluak susu

Ibu2, baby sy dh masuk sbulan. Lately ni kerap sgt jeluak susu smpai keluar dr hidung lg tu. Normal x ye? Btw husband baru tkrkan susu fm ke enfalac a+. Sy orsn sejak tu baby kerap jeluak. Sblm ni baby minum similac tc, ada gak jeluak tp jrg sgt. Ni sbb alahan susu ke ye? #pleasehelp #firstbaby #firstmom #bantusharing

1 Balas

Bby sye pun mcm tu & sye ade consult Dr.. lps bby mnum susu kne sendawakn.. klu x bjaya, kne dukung bby/pangku bia kepala tggi sikit dr bdn selama stengah jam bru letak bby kt tmpt tdo..

1y ago

sama la ank sy skrg..baru 12 hari dr LR lg dia slalu kluar air/lendir kt hdung dgn mulut..byk kali bgthu doktor, dorg kata tepuk2 sndawakan dgn bg tdo mengiring je.. tp masalah smpai skrg jd jeluak hidung mulut, dgn kerap tersedak sb bunyi kahak kt hdung n dada..