anti makanan

hi, ibu2 ada tak pengalaman yg bila dah pregnant ni tiba2 makanan yg kita biasa makan jadi takleh makan langsung? saya sebelum ni suka sangat makan ayam gepuk/ayam geprek/ayam penyet. tapi sejak mengandung saya rasa anti dgn makanan tu. dari awal mengandung sampai skrg dah 16w. skrg dah takda alahan dgn makanan. tapi kalau tertengok gambar orang post pun terus rasa geliii sangat2 tambah2 sambalnya tu. sampai tahap orang bagi saya makan makanan tu saya sampai menangis sbb rasa geli. lagi satu udang. segala jenis masakan udang saya takleh terima. tapi takda tahap geli mcm sambal gepuk/geprek/penyet. saya rasa mcm ni kot perasaan org yg anti sesuatu makanan contohnya tauge😂 dulu tak faham knpa org anti skrg baru faham dia semulajadi rasa geli tu

1 Balas

tu biase🤣sy dlu suka mkn budu..start preg ank first auto tgk or bau budu sikit kembang tekak..skrg preg n3 still mcm loya2 lg😂