Gatal selepas bersalin

Hi ibu2, ada ke ibu lepas bersalin gatal di bawah? Saya dah pergi ke klinik swasta masuk ubat semua tapi masih gatal2. Anak pon dah 5bulan.Sampaikan nak menyusu pon tak tahan gatal2. Tido pon tak lena sebab gatal. Ada ke ibu2 macam saya? Macam mana ye ibu2 hilangkan gatal ni? Nak kata keputihan tapi bila tgok di bawah macam dging kluar dri bwah. #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

ada doctor check tak dkt bawah? kalau x, lebih baik refer pakar puan. jgn pergi klinik biasa. kdg ni doctor bagi ubat berdasarkan apa yg kita bgtahu.

10mo ago

dekat kk doktor dah check kata biasa ja. 3x saya pergi check. klinik swasta plak saya pergi klinik pakar wanita. cuma bg ubat2 antibiotik, antikulat, thn sakit, dgn ubat sumbat tapi tak baik2 jg. Gatal dia buat saya nak tido xlena. kdg 3jam 4jam ja.

Saya pun sama. Mungkin sebab kesan jahit tu kot. Luka lepas bersalin tu kot. Mungkin bole try pantang makan sikit2 lagi. Gatal kt luka tu.

saya dah pergi kk 3x ambik sample cuma kata ada protein sikit.tapi x refer jg dekat hospital.

Pergi jumpa pakar sakit puan dear

10mo ago

Kalau kerajaan, kena refer kk baru diorang akan arrange Untuk appointment dgn dr pakar. Kalau ada duit lebih boleh pergi private dan jumpa pakar terus