Bayi susah tidur mlm dan asyik nangis

Hi ibu semua...nak tanya ni. Bayi sy baru 1 bulan lebih. Bayi sy susah sangat la nak tidur mlm lepas tu asyik nangis je xmau berhenti. Tapi kalau siang bukan main lena dia tidur. Yang malam tu boleh dari pukul 12 tengah mlm sampai la pukul 7 pagi dia tak tdr. Mlm tu dia tdr tp lepas 10 minit mcm tu dia bangun balik terus nangis. Dah buat mcm mcm cara dh..tetap juga nangis. Ibu ibu tau tak mcm mana cara supaya bayi boleh tidur lena waktu mlm? #pleasehelp #firstbaby #1stimemom #seriusnanya

2 Balas

Memang baby akan lebih tidur siang - petang berbanding malam. Jadi awak sendiri yang kena tukar timing tidur dia. Petang start pukul 4 sampai pukul 7 jangan bagi dia tidur. Pukul 7/8 baru bagi dia tidur malam. Tengahari dengan pagi boleh lah bagi napping. Yang penting start pukul 4 petang tu jangan bagi dia tidur dah. Distract dia, main dengan dia ke apa ke. Saya buat cmtu dekat anak saya, sampai dah setahun ni memang dia akan tidur dari malam sampailah pagi