Bayi susah tidur mlm dan asyik nangis

Hi ibu semua...nak tanya ni. Bayi sy baru 1 bulan lebih. Bayi sy susah sangat la nak tidur mlm lepas tu asyik nangis je xmau berhenti. Tapi kalau siang bukan main lena dia tidur. Yang malam tu boleh dari pukul 12 tengah mlm sampai la pukul 7 pagi dia tak tdr. Mlm tu dia tdr tp lepas 10 minit mcm tu dia bangun balik terus nangis. Dah buat mcm mcm cara dh..tetap juga nangis. Ibu ibu tau tak mcm mana cara supaya bayi boleh tidur lena waktu mlm? #pleasehelp #firstbaby #1stimemom #seriusnanya

2 Balas

mungkin baby tengah growth spurt. nanti slowly tukar waktu tido. mlm² lampu bagi light² tak gelap sangat. waktu siang tu bukak langsir. bagi terang² sikit. nanti lama² berubah cara tido tu. insha allah. saja bagi salam perkenalan kat ibu dia. 😊