Baby baru lahir boleh duduk carseat ke?

Hi ibu semua. Saya nak tanya pendapat yea. Boleh ke baby yang betul2 baru lahir duduk di carseat? Saya mungkin bersalin di hospital shah alam dan terus balik ke kampung di johor untuk berpantang. Mula2 fikir tak nak pakai carseat sebab perjalanan tu agak jauh. Tapi sekarang banyak kes accident yang menyebabkan baby terpelanting keluar dari kereta tu yang saya risau sangat. Carseat tu kalau saya tengok macam tak betul2 buat baby baring. Jadi saya risau jugak keselesaan baby nanti. Ibu2 rasa macam mana yea? #pregnancy #firstbaby #advicepls #firstmom #ingintahu

1 Balas

hai mommy. boleh follow fb Malaysian Carseat Support Group utk dptkan guide kedudukan baby dan pemasangan carseat yg betul masa baby diletak dlm carseat. selain tu,utk info mommy baby hanya boleh duduk 2jam dalam carseat dan selepas 2jam kita kene angkat baby drpd carseat utk regangan. seeloknya boleh berhenti di rnr.

2y ago

Okay tq sis bagi info. Nanti saya follow fb tu 🥰