Perlukah berhenti bf??

Ibu saya suruh stop bf,, sbb najis bby berbuih n kekuningan, katanye cirit, bila dye guna fm najis dyee sedikit pekat n xde buih,,😢😢😢 syee dhhh stress sbb hubby xbgi stop.. dilema..#firstmom #firstbaby #pleasehelp #advicepls #ingintahu

3 Balas

anak saya setiap kali berak bebuih, okay je tu takde pape. asalkan bukan taik yang terlampau cair mcm air, tu cirit birit. anak bf memang mcmtu, mak sy hari2 suruh bg formula. tp hati saya kuat nak bf. bf ni bgus, awak takpayah risau baby sembelit, susu tak sesuai dan sbgnya. lagipun bf ni bila baby awak sakit, dia dpt produce imun sistem yg dapat melawan sakit anak awak. dan paling saya suka, bf ni buat awak kurus 😅

normal je kerap berak tu,bwk mak g jumpa doc sekali bincang pasal najis baby tu..sy rasa buih tu sbb dia berak sambil kentut pastu bukak pampers terus.. susu fm kita bancuh ikut sukatan...pekakkan telinga teruskan bf..

cirit najis tu cair dan berak kerap.. jgn berhenti susu.. patuh dan taat pada suami dahulu.. teruskan bf sehingga anak 2 tahun

2y ago

jeluak normal shj..