Suami boleh teman labour room tak

Hi ibu , nak tnya siapa yg biasa bersalin dekat hospital sultanah bahiyah , alor setar , kedah . Nak tanya suami boleh teman dalam labour room tak ? Saya due bulan 6 , klau boleh nak la suami tngok perjuangan nak kluarkan anak dia

6 Balas

hi saya bersalin dkt Hosp Sultanah Bahiyah. baru bersalin bulan 12 haritu. saya ada tnya nurse and nurse ckp suami boleh masuk. tpi time saya suami tk sempat masuk sbb baby dh kluaq sebelum suami sampai. so nanti awak nnti nurse yaa and suruh suami standby kalau dpt msuk

Setahu saya Hospital Sultanah Bahiyah tak boleh ada peneman sebab hospital ni lah kes yang suami mengamuk dalam labour room. Sejak tu hospital ni melarang peneman dalam labor room buat sementara waktu. Tapi tak tahulah sekarang dah boleh teman atau tidak.

4w ago

Si isteri request untuk C-Sec tapi doktor tak approve sebab sang isteri takde apa2 risiko dan komplikasi. So suami dia pun mengamuk kenapa doktor tak approve. Why not awak call admin hospital untuk latest update.

Kalau hospital gov, suami perlu masuk kelas/taklimat jika plan untuk masuk dalam LR teman isteri. Sekarang takpasti prosedur semua hospital sama atau tak, mungkin boleh tanya pihak hospital.

4w ago

Saya hospital kat Johor pun sama that time, now tak sure.

Saye beranak hospital ampang boleh , isi borang dan suami perlu tunggu di kaunter dewan bersalin tu nanti dorang panggil bila isteri dh nk beranak .

boleh sis… tapi kena maklumm dkat misi kata nak suami teman dalam LR. sya bruu keluar warded tnya misi.. syaa due bulan 7