Anak Mengerang

Hi ibu, nak tanya kenapa ye baby selalu mengerang.? Baby sakit nak mmbuang ke.? Normal ke utk baby 2month

2 Balas

Mengerang mcm mana tu? Awak boleh monitor klu lps dia mengerang tu, dia berak, maksudnya dia tgh nk berak la tu. Tp kena tgk jgk jenis/warna taik dia takut dia mengerang sakit sembelit 😅 seeloknya bwk je jumpa doctor, klu kt rumah dia mengerang mcmtu, record siap2 nnt jumpa doc tunjuk video tu supaya doc boleh tahu dia mengerang mcm mana. Takut pgi klinik dia elok je pulak, susah jgk doc nk tgk 😂

normal sbb baby tengah praktis muscle nak berak, takpun kembung. kalau anak saya, sejenis taknak berak dlm pampers. kalau dia mengerang, saya bukak pampers dan urut2 perut baru dia berak 🤣

2y ago

mungkin dah perangai dia mcmtu, anak saya pulak berak pagi, jadi setiap pagi dia akan mengerang lepastu fussy. saya bukak pampers dia baru dia nak berak segala taik haritu 😅