Minum caffeine

Ibu menyusu badan anak baru 2 bulan boleh tak minum coffee, tea atau green tea ?

8 Balas

saya pun minum, tp cuba untuk limit secawan je sehari (saya minum kopi oldtown 3 in 1, less sugar). dan minum waktu pagi sahaja. tapi mmg monitor baby boleh tido ke tak, cirit birit, kembung apa semua. alhmdulillah baby okay. maknya hantu kopi 😂.

boleh. tapi berlimit. 150~300mg sehari. bersamaan 3cawan kecil expresso😊. sy minum je any kind off coffee dr dlm pantang. alhamdulillah baby okay. skrg baby dh 9m++

kalau kafien ni risau anak tak bole lena la. mcm teh so far saya minum okay je. tapi ikut juga, kena try & error. ada stgah okay, ada yg tak okay utk kita n baby.

Saya minum semua mcm biasa, hari2 so far baby sy okey tidur pun lena, awak kena cuba try and error setiap org lain2

Boleh je mnum sis sy mnum jgk pgi je.. Sbbnye mk mntua ckp baik utk lukA tp kopi 0 je mnum..

klau sya tak bole minum,sebb baby ber,angin kopi, teh, Milo. sebagian baby ber,angin.

kena try. ada baby sensitif, nanti kembung, susah tidur.

boleh tp jgn byk