Boleh minum soya ke

Ibu mengandung boleh minum soya ke? Or any soy based product macam tauhu dan tempe?#firstmom

2 Balas

saya minum je . tapi tak selalu. sebabnya kandungan gula tinggi, takut nanti kena kencing manis pula walaupun soya tu saya buat sendiri je time saya nak minum . lg satu soya kan mengaktifkan sel kanser , jadi memamg tak digalakkan . boleh je minum tapi jangan selalu

yes. u can eat any kinds of food. tapi dalam kuantiti yg tidaklah terlalu banyak. biar balance juga dengan makanan mcm piramid makanan tu. yg mana kena sikit, yg mana kita lebihkan.. etc 🥰