Koyakan bersalin

Hi ibu ii. Saya bersalin normal pada 14/3/24. tpi ibu ii prnh tk yg terkoyak sampai keatas mcm saya ni? Contoh gbr kt bawah. Bagi lah pengalaman sikit mcm mna nak jaga jahitan tu mommy ii. Saya tanya sbb saya tkut tngok jahitan sendiri rasa tk selesa pulak bila nak begerak. #bantusharing #bantujawab #ingintahu #SeriusTanya #Sharing_dong_Bund

Koyakan bersalin
23 Balas

Sy tak pnh tgk jahitan bawah rasa takut dan seram tp alhamdulillah selepas dua minggu jahitan dah pulih isi cream cepat baikan dr farmasi dan sapu ubat kuning tu .

Selalu cuci and make sure tempat jahit selalu kering untuk elak infection. Makan makanan berkhasiat banyakkan sayur2 hijau utk cepatkan sembuh luka

Cara jaga mandi air suam”..basuh guna air suam”biar benang cpt tanggal and luka cept tetutup..sye buat mcm tu je…alhamdulillah luka cantik..

jaga kebersihan bhgn Luka, pastikan sentiasa kering. Jgn gerak lasak2.melangkah kaki rapat2. mkn vit C & berpantang baik2..semoga cpt sembuh.

1mo ago

beli kat farmasi. kk jarang bagi.

Siram air garam sehari 2x . Inshallah cepat baik plus banyak makan buah oren cepat luka sembuh

makan sunquick & ulam pegaga banyak²... tempat koyak makesure cuci & keringkan...

Bykkan mkn buah oren & sayur inshaAllah cpt baik.. semoga sis cpt sembuh ya..

jalan kepit, nk bangun dari baring pun kepit. lap kering2 lepas basuh.

cuci luka pkai air suam sis.. stiap pergi tndas tukar je pad...

rebus pucuk daun jambu, basuh guna air rebusan tu suam²..