baby demam panas

ibu ii blh bagi tips utk baby yg demam panas?#firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing #ingintahu

2 Balas

first bawak g klinik.. kalau doc xblh bagi ubat/sementara tunggu bg ubat setiap 6jam tu, lap badan baby dgn air biasa celup dgn kain..persekitaran jgn terlalu panas/sejuk..suhu biasa,elakkkan aircon..pasang kipas slow je..selalu monitor temperature..kalau 39-40 bawak p hospital..

Kalau baby baru lahir, bawa pergi clinic / hospital terus ya. Bahaya kalau biar. Saya biasanya pergi clinic kalau anak demam, saya bagi ubat hanya based on apa doctor suggest. Tak boleh beri sebarangan. Cuba lap lap badan dia dengan kain basah, atau pakaikan cool fever