ibu gdm on diet berpuasa

ibu ibu yg ada pengalaman gdm on diet time bulan puasa ni mcm mna ye korang makan time sahur dan berbuka ? still jaga makan atau time nk buat bsp baru jaga makan balik? saya makan je apa yg nak makan tpi kuantiti sikit,air manis pulak mmg tak sentuh langsung setakat ni puasa masih kuat lgi badan. cuma berat badan pulak menurun#ingintahu #ibuGDM

1 Balas

Saya sahur mcm biasa diet no sugar less carbohydrates, minum air kosong secukupnya. tapi saya tak tahan.. Jam 9am ke 11am, dah rasa cramp di abdomen mcm sengugut dan berdebar. Terus je sy berbuka. Begitulah setiap hari hingga IOL 37week. Bersalin pada Ramadan tahun lepas. Ganti puasa sebulan dan bayar fidyah settled sebelum Ramadan tahun ni.