TANDA TANDA BERSALIN

Ibu ibu, saya nak tanya, normal ke sekarang dah nak masuk 36 weeks jalan pon dah rasa sakit dekat area rahim dan rasa mcm ada tekanan dekat celah kangkang kita? Tapi so far tiada lagi tanda2 nak bersalin.

3 Balas

samalahh mcm saya baru masuk 34 weeks dh rasa mcm tu.. so saya cepat2 check dgn dktor.. then terus check jantung baby dan tahap contraction.. mmg dh start ada rasa sakit tp masih boleh kawal so dktor bg MC suh rehat and dtg semula if sakit makin kerap .. alhamdulillah esok nk masuk 35 weeks dh.. and dktor suggest utk bersalin awal.. dr due date saya

8mo ago

sy 33w5d rasa yg sama sakit dkt bawah ari² dgn ari² tp tak ada tanda ok kee

saya pun 36 weeks, nak bangun drpd katil, mesti rasa sakit menyengat kt bawah perut. tido pun takleh baring dah. pastu sakit ari2. ikutkan due 22/6

11mo ago

24/6 sama la sakit kt bwh tu mcm lebam2

normal..ready jak skrg nak dekat beranak da tue..

11mo ago

sempat tpi ada juga org 36w da beranak..psl beranak ni, klu baby nak keluar da mmg akn keluar tu xblh nak tahan kecuali la di paksa utk beranak..papun skrg ready siap2 beg bersalin semua..klu kmu awal ada tanda gitu tkt beranak awal sbb kwn saya gitu la tanda dia..dia beranak awal dri saya sepatutnya due kmi dekat tpi dia awal beranak..