Mabuk Mengandung

Hi Ibu Ibu. Saya nak bertanya lah. Minggu ke berapa kehamilan yang mabuk akan berkurang ya? Saya sekarang pregnant 11w. Saya memang alah teruk. Especially kalau naik kenderaan bergerak. Tapi harini saya bangun, alah macam muntah angin tu ada. Tapi sekali je. Lidah masih lagi rasa macam pahit pahit payau macam tu. And perut macam sebu sebu macam biasa. Kepala pun macam pening pening sikit. Kandungan okay ke? Sebab saya takut. Pregnancy sebelum ni saya bangun tidur alah terus hilang. Rupanya baby dah takde heartbeat. Normal ke 11w alah berkurangan?

1 Balas

Normal. Morning sickness ni bergantung pada hormon masing2. Saya, my cousin, SIL pregnant sekali. Saya takde langsung morning sickness, Alhamdulillah. My cousin morning sickness from early trimester till 2nd trimester only. SIL throughout pregnancy facing morning sickness 😅 InshaAllah untuk pregnancy awak kali ni doa yang baik2 saja. Jangan overthinking. Enjoy your pregnancy journey mommy 🌹