Hvs test untuk keputihan

Ibu ibu pernah kena ke hvs test utk tahu ada infection? Saya tadi pergi GH nak check bby mengeras je lepas tu doc check bukaan. Semua okay cuma kena muncung itik sebab ada keputihan. Saya takde keputihan yg serious pun. Panties pun jarang ada tompokan keputihan atau gatal2. Bila dia check kat dalam ada keputihan. Hm risau sangkut gdm atau infection 😞 harap takde apa. Result pulak kena tunggu seminggu.

1 Balas

kalau ada keputihan, better mntak buat HVS test..nnt waktu nak brsalin, dorg akn bt prsiapan awal masuk antibiotik dkat ibu, baby akn dpt antibiotik lepas brsalin..kalau xda apa2 1-3hari biasanya baby kena tahan wad..sb infection kputihan ni xbahaya utk ibu, tapi bhaya utk baby