Lepas cucuk nangis nak buat apa

Ibu buat apa lepas bayi kena cucuk bulanan? Time dia nangis tu terus bagi susu ke? Share sikit. Maaf saya sangat bingung anak first semua macam jakun sikit #firstbaby #firsttimemom

20 Balas

pujuk. selalunya tgk ibu2 kt kk cmtu lah kalau nangis. pujuk dan pujuk. anak saya dedua mcm xmakan saman. kena cucuk mcm xde ape 💀 lemak tebal gamaknya

Hbis cocok,..Comfort kan dia dulu..pok2 montot sambil shhhhh.... tak semestinya pujuk dgn susu..awak ibu dia, bila awak comfort kan dia, dia akan okayy..

Kalau anak saya ngis kejap jee cucuk terus diam .. tp tunggu balik umaaaa hahahahah saya kn peluk diaa ..manja kn diaaaa main ngn diaa .. bg susu tido

peluk je awk. pujuk die. bile die dlm pelukan mak die, die rse tenang dan slmt. kjp je 10 saat ank sy stop trus nangis. x smua bnde kite kne bg susu.

trus angkat dukung pas tu pujuk2.. cpt2 klua dr tmpt tu & alihkan perhatian dye.. slalunye x lme sgt nanges tu.. yg pentg mak jgn panik..

pujuk sj mcm biasa.. biasalah budak² mngis kena jarum.. jgn panik.. bg dia susu mcm biasa.. nt dia diamlah tu..

Klau sy, Sy pujuk balik, cakap sakit sikit je, cian dia blaa blaa blaa, Klau x dpat di kawal bagi upah susu

Mesti lah kena pujuk .. baby tu sakit kena cucuk bukan nangis sebab lapar

Cuba pujuk sis. Kalau dah lama tak menyusu baru bagi susu.

pujuk dulu....boleh tuamkan dgn sudu besi sejuk