bertindik telinga

hi ibu asia saya nak tanya , saya baru tindik bby saya 4 bulan di klinik , lepastu malam nya tindik nya terbuka dan ada sedikit nanah serta kemerahan area situ. jadi saya decide bukak je dua dua risau jangkitan apa apa .. soalan saya , xapa ke saya biar tindik dia xpakai apa apa skrg ni? atau pakaikan je dia subang 916 nt lama lama ok jugak ke? maksudnya nt lubang tu akan tertutup ye? saya tk kesah kalau lubang tu tertutup , dia besar sikit nt bolehkan tembak tindik lagi kan

5 Balas

lepas tindik tu sapu kn je dgn minyak kunyit, insyaallah elok xbernanah..sy buat cmtu kt ank