Muka mudah naik ruam dan luka

Ibu" apa yang boleh rekemen kan kat saya untuk baby tiga bulan yang selalu duk gosok muka.. kekadang duk hisap tangan dia pastu duk gosok gosok muka dia.. pastu mula la naik ruam.. dengan kuku dia tak de la panjang pun tapi selalu calar muka bila gosok tu.. puan puan pakai apa ya kat muka ke kat badan ke bila naik ruam dan calar macam ni? Kadang kadang mak suruh pakaikan mitten tapi doc tak sarankan pakai mitten tak nak selalu menggenggam.. #firstmom #firstbaby

2 Balas

macam anak saya... bila dukung pun muka dia gosok2 kat bahu kita.. ruam mula2 dari muka terus 1 badan.. pegi pakar kanak2.. anak eczema.. sekarang alhamdulillah okey sikit dengan cream dr bagi..

Saya guna minta zaitun.