Masalah Keputihan dan gatal

Hi, i tgh preggy 29 weeks. Dh jumpa doc gov n private utk masalah keputihan.. Dia org bgai ubat insert, then bgai antibiotic and ubat sapu utk hilang rasa gatal.. Tapi keputihan dan gatal tu msa ade.. Lagi2 time tgh mlm, rsa gatal yg x tahan.. Anyone ade msalah ni? Mcm mna nk overcome msalah ni? Takut jgakk.. ???

13 Balas

Cuci dgn daun sireh ramas dlm air suam..

Keputihan ni mmg biasa ada during pregnancy.. Bnykkn minum air kosong.. Jaga private part tu sentiasa keringkn bila lps buang air.. Kerapkn tukar seluar dlm n jgn pkai seluar yg ketat2.. My nurse suggested that klau kt rumah x pyah pkai seluar dlm n pkai kain batik or seluar yg longgar.. Sbb bacteria membiak dlm keadaan lembap..

5y ago

Baik sis, tq..

Mkn yogurt