Jaundice

Hi. I just gave birth to my baby, been a week already. Now im struggling with her jaundice. Any tips?

37 Balas

Pengalaman sy masa anak pertama & kedua, sy cuba macam2 tapi satu je saya kurang. Kenakan anak pada cahaya matahari. Bukan jemur tapi janji cahaya tu masuk dalam rumah. Anak letak kat tepi tingkap/pintu. Cahaya matahari ni ada bagusnya. Bila serap cahaya matahari tu, anak menyusu kerap dan buang pun kerap. Cepat hilang kuningnya. Anak ketiga, dalam pantang sy duduk di tepi tingkap. Keluar dari bilik yg gelap. Sambil tu mesti menyusu kerap. In shaa Allah kuning akan kurang bila anak lawas membuang.